24-08-03

Wat is een Labret??

lip-labret piercing

 

Deze piercing kan overal om de lip heen geplaatst worden. Wel is het beter om een stud te plaatsen ipv een ringetje omdat het op die plek te bewegelijk is, waardoor de piercing niet zo mooi zal genezen.
De eerste 2 weken zal de omgeving rond de piercing een beetje kunnen zwellen. Na de genezingsperiode kan een grote variatie aan sieraden gebruikt worden.
De verzorging van een piercing in de lip
Binnenkant:
Spoel je mond tijdens 2 weken met Corsodyl of Hextril (bij een apotheker). Twee keer per dag, ‘s morgens en ‘s avonds.
Buitenkant:
1ste week: 2 keer per dag zalf dat je gekregen hebt (Cicatryl, en niks anders!) opdoen. ‘s morgens na je douche, dat je neemt liever met een pH neutrale zeep, en ‘s avonds na een plaatselijk bad met gekookt/ gezouten water (* zie onder voor meer info)
2de week: geen zalf meer opdoen, maar wel Cédium, Diaseptyl of Dermaspray (ontsmettingsmiddels , zonder alcohol dat je bij een apotheker vindt), ook 2 keer per dag (altijd ‘s morgens na douche en ‘s avonds na bad met water/zout oplossing)
*water nemen, zeezout toevoegen (1 kop water-1 lepel zeezout), doen koken (moet absoluut koken om steriel te zijn!), en wacht tot het nog goed warm is (niet te warm om niet jezelf te verbranden, maar ook niet lauw), en baad de gepiercte zone met die oplossing, tijdens 10 minuten.

21:09 Gepost door oO | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.